Acte necesare pentru a acesa programul Casa Verde

Scopul programului Casa Verde este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră.
Prin finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.
Programul se adresează, în 2011, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice, bugetul alocat programului fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul de locuitori al acestuia.

Documente necesare pentru a aplica la programul Casa Verde:

– cerere de finanţare nerambursabilă;
– declaraţie pe propria răspundere privind situaţia imobilului şi inexistenţa unei alte finanţări pentru aceeaşi lucrare;
– copie de pe actul de identitate;
– extras de carte funciară care să ateste dreptul de (co)proprietate al solicitantului asupra imobilului în care se va realiza proiectul, în original, sau autorizaţie de construire emisă pe numele solicitantului, în copie legalizată, în cazul imobilelor aflate în construcţie, ambele valabile la data depunerii;
– certificat de atestare fiscală privind plata obligaţiilor la bugetul local, în original, valabil la data depunerii dosarului de finanţare, eliberat de către organele competente de pe raza cărora îşi are domiciliul solicitantul;
– adeverinţa privind crearea unui cont bancar (pentru decontare), emisă de o bancă comercială, în original;
– un plic pe care vor fi menţionate numele şi adresa completă a solicitantului, titlul programului

(„Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire”) şi sesiunea de depunere.

În funcţie de tipul instalaţiei, se acordară sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, astfel:

– pentru instalarea panourilor solare până la 6.000 lei ;
– pentru instalarea pompelor de căldură până la 8.000 lei ;
– pentru instalaţie de producere a energiei termice pe baza de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice până la 6.000 lei.

La o casă cu suprafaţă utilă de 150 mp, în care locuiesc patru persoane, instalaţia pentru apă caldă costă în medie 10.000 de lei, asa încât în sarcina beneficiarului mai rămân doar 4.000 de lei.

Persoanele fizice, interesate să aplice în cadrul Programului, pot consulta ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 409/18.06.2010 şi disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu.
Singurele informaţii oficiale privind modul de derulare a acestui Program sunt cele transmise în mass-media sub formă de comunicate de presă din partea Ministerului Mediului şi Pădurilor şi Administraţiei Fondului pentru Mediu, precum şi cele publicate pe paginile web: http://www.mmediu.ro şi http://www.afm.ro.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: