Noul serviciu Google Music

Noul serviciu Google Music s-a lansat ieri, in SUA, într-o variantă experimentală. Programul ofera gratis un spaţiu de depozitare pentru 20.000 de melodii si acceptă  fişiere MP3, AAC, WMA şi FLAC, însă nu recunoaşte formatele APE, M4P sau M4A.

Engadget a realizat un ghid cu sfaturi despre cum funcţionează Google Music, oferind explicaţii ale anumitor funcţii ale noului serviciu de muzică online al gigantului Google. În primă instanţă, Google Music satisface un utilizator fără prea mari pretenţii, însă varianta beta nu îi va mulţumi pe cei care îşi doresc un serviciu mai complex.

Google Music le va permite utilizatorilor să îşi încarce propria colecţie de melodii şi să le asculte ulterior de pe orice alt dispozitiv conectat la Internet. Însă utilizatorii nu vor putea să-şi achiziţioneze piese noi deoarece cei de la Google s-au grăbit să lanseze serviciul de muzică şi nu au încheiat contracte cu marile case de producţie muzicală. Se zvoneşte că serviciul de muzică online al celor de la Apple, deşi va fi lansat mai târziu în acest an, le va oferi clienţilor această opţiune.

Varianta beta a Google Music oferă spaţiul de depozitare echivalent a 20.000 de melodii şi toate acestea fără să ceară un ban. Cloud Device al celor de la Amazon le asigură clienţilor 5 GB spaţiu pentru melodii şi le oferă posibilitatea de a cumpăra mai mult spaţiu, până la 20 GB. Cei de la Engadget spun că cel mai probabil şi Google Music va costa odată ce varianta finală iese pe piaţă.

Instalarea Google Music necesită şi instalarea programului Music Manager. Acesta este bun la câteva lucruri: să controlezi programele autorizate, să vezi şi să cauţi prin muzica pe care ai încărcat-o şi, bineînţeles, să asculţi piesele din Google Music. Odată ce ai selectat un dosar din care să îţi încarci muzica, nu vei mai putea deselecta anumite piese, aşa că mai bine îţi pregăteşti un folder nou unde muţi doar piesele pe care le doreşti pe Google Music. În final, ca să dai drumul pieselor, ai nevoie de Music Manager, însă instantaneu ţi se va deschide un browser, adevăratul player pe care îl foloseşte Google Music.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: