„Un sfat” de la Tudor Chirila – „Feriţi-vă de proşti !”

Este foarte important sa va alegeti cu grija oamenii cu care plecati la drum. Va rog frumos sa va asigurati ca sunt oameni cu care impartasiti aceleasi idealuri si aspiratii. O sa va petreceti mare parte din timpul zilelor muncind cot la cot cu ei. Prin urmare e vital sa fiti pe aceeasi lungime de unda pentru ca daca atunci cand e bine diferentele dintre oameni sunt o disfonie acceptabila, la greu ele devin fracturi care nu pot fi recuperate.

E nevoie de o tonalitate comuna la care sa fie dispusi sa se acordeze toti membrii unei echipe. Daca banii nu inseamna un scop in sine pentru voi, ci sunt doar o consecinta a unei munci pasionale, feriti-va de zgarciti; daca sunteti dispusi sa munciti pana la epuizare pentru visele voastre, feriti-va de lenesi, ei n-au sa va inteleaga niciodata pentru ca disponibilitatea lor de a investi in orice e limitata de propria neputinta; daca aveti initiativa si entuziasm, feriti-va de fricosi si blazati.

Feriti-va de prosti mai mult decat orice. Si nu pentru ca prostii fac greseli, asta ar mai fi cum ar mai fi, greselile pot fi reparabile, ci pentru ca prostilor le lipeseste un singur lucru cu adevarat important: viziunea. Ei nu vad marea, ci valurile, nu vad painea, ci firimitura, cand se uita pe fereastra cred ca cerul e reprezentat doar de marginile ei, prostul nu-si imagineaza ce se intampla in stanga si in dreapta scenei, in culise, dincolo de arlechini. Savoir c’est prevoir spune francezul, dar sigur nu se refera la prosti. Cand porniti la drum cercetati-i bine pe cei care va vor fi alaturi. Drumurile frumoase sunt lungi si anevoioase.

NOTA: Sunt anumite postari in mediul virtual care imi fac o deosebita placere sa le promovez pe blogul propriu. Nu oricand, ci doar atunci cand acestea au o anumita insemnatate din punct de vedere social si interuman.  Consider ca „Un sfat” de Tudor Chirila poate avea o anumita insemnatate, introspectiva cel putin, pentru multi dintre cititorii acestui blog.

Autor: Tudor Chirila

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: