Foto panoramice cat ai zice peste. Aparatul minune a fost inventat de un neamt si arata ca o minge

Inginerul german Jonas Pfeil este pe calea să revoluţioneze arta fotografică, după ce a inventat o cameră ce poate surprinde imagini panoramice, la 360 de grade. Totul, cu efort minim. Este suficient să o arunci în aer.

The Throwable Panoramic Ball Camera (în traducere aproximativă „camera panoramică-minge ce poate fi aruncată) este un prototip de cameră foto asamblat de Jonas Pfeil, special proiectat pentru a fotografia panorame de 360 de grade ale mediului înconjurător atunci când este aruncat în aer.  Inovativul dispozitiv întrebuințează 36 de senzori optici tipici camerelor de telefon mobil dispuși peste tot pe suprafața unei mingi din plastic dur, acoperită de bureți. Atunci când mingea este aruncată în aer, accelerometrul (sau giroscopul) din componența sa calculează apogeul – înălțimea maximă pe care o atinge obiectul – și declanșează în momentul cu pricina toate obiectivele, captând o imagine de 360 de grade a spațiului în care se află. Mulțumită celor 36 de senzori cu distanță focală ficși, camera-minge capteaza simultan întreaga panoramă, fără a necesita procedura standard de fotografiere în trepte tipică panoramărilor. Tot ce mai rămâne de făcut apoi este recuperarea mingei și transferarea în calculator a imaginii obținute cu ajutorul unui cablu USB. Fotografiile pot fi apoi vizionate printr-o aplicație specială. Deși calitatea imaginii nu este foarte înaltă – senzorii optici ai camerelor foto de telefoane mobile nu sunt recunoscuți pentru finețea lor deosebită – conceptul în sine este foarte isteț, amuzant și chiar util.

Catalogată drept cel mai tare gadget al prezentului, camera inventată de Jonas Pfeil este visul oricărui fotograf amator. Ea poate surprinde imagini panoramice senzaţionale fără mare efort. „Făceam drumeţii în Tonga. Am făcut o groază de fotografii în modul convenţinal, panoramice, cu un aparat normal, fotografii de jur împrejur şi, apoi, mai târziu, le-am descărcat pe calculator. Când m-am întors dintr-o drumeţie mi-a venit ideea de a arunca, pur şi simplu, ceva în sus şi să capturez panorama instantaneu”, povesteşte Jonas Pfeil. De forma şi mărimea unei mingi, dispozitivul este prevăzut cu 36 de camere foto mobile care se declanşează simultan. Imaginea la 360 de grade poate fi apoi vizualizată pe calculator, iar utilizatorul poate chiar să decupeze secţiunea care îi place cel mai mult. Deşi sună perfect, creatorul spune că mai are de făcut numeroase îmbunătăţiri. „Pentru moment, este doar un prototip. Lucrăm să îl facem mai mic şi vrem să îmbunătăţim şi calitatea imaginii. Fotografiile pe care le vedeţi pe canalul nostru de You Tube sunt informaţii la prima mână”, a precizat Pfeil. Nu se ştie când camera care face fotografii la 360 de garde va fi lansată pe piaţă, însă cu siguranţă preţul va fi destul de mare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: