Dr. Oz: Cum sa ne ferim de greseli in cura de detoxifiere

O cură de detoxifiere te ajută să elimini toxinele din corp, să creşti nivelul de energie şi să slăbeşti sănătos. Atenţie la greşelile cele mai frecvente!  Află de la Dr. Oz care sunt acestea pentru a le evita!

Ca să urmezi o cură de detoxifiere trebuie să ştii ce alimente să eviţi ca să omiţi greşelile care îţi pot distruge planul odată început. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le semnalează Dr. Oz:

1. Nu renunţa subit la toate obiceiurile nesănătoase!

Ne referim la obiceiuri precum: fumatul, alcoolul, sucurile carbogazoase, excesul de cofeină, prăjelile, dulciurile. Este important să faci aceşti paşi progresiv şi să renunţi în fiecare zi la câte un obicei nesănătos pentru a nu suferi de simptome de sevraj (dureri de cap, ameţeli).

2. Detoxifierea nu presupune înfometare!

Dr. Oz avertizează cu privire la acest aspect legat de detoxifiere şi susţine că este una dintre cele mai frecvente greşeli. Aportul caloric nu trebuie restricţionat peste măsură, doar trebuie să ai grijă şi să eviţi alimentele procesate din comerţ. Acest principiu stă la baza oricărei cure de detoxifiere care prespune un meniu cu cât mai multe legume (broccoli, pătrunjel proaspăt, spanac, varză, varză de Bruxelles) şi un consum moderat de ceai verde.

3. Consumul mic de apă

Unele persoane nu înţeleg importanţa acestui obicei şi îl ignoră pe parcursul detoxifierii. Este esenţial să bei doi litri de apă plată pe zi pentru a menţine organismul hidratat şi a ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

4. Documentează-te înaiinte de a stabili planul de detoxifiere!

Dr. Oz recomandă să te documentezi în legătură cu planul alimentar pe care vrei să-l adopţi pe perioada detoxifierii. Caută cea mai bună soluţie care să fie pe placul tău!

5. Nu te arunca pe mâncare imediat ce ai terminat detoxifierea!

Eşti la finalul curei de detoxifiere, însă nu înseamnă că trebuie să te arunci pe toate alimentele nesănătoase pe care le consumai înainte. Foarte multe persoane care urmează o cură de detoxifiere tind să nu mai ţină cont de planul alimentar odată ce se apropie de finalul programului şi încep să consume cantităţi mari de alcool sau cafeină. Foarte greşit, spune Dr. Oz care susţine că ar fi de preferat să integrezi obiceiurile sănătoase în stilul tău de viaţă şi să nu uiţi de ele de îndată ce ai terminat cura de detoxifiere.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: